0

Л евски ще реши бразилския проблем за дербито с ЦСКА, което е на 7 октомври. Дотогава Уелтън и Цунами ще станат български граждани и вече няма да взимат място в квотата за играчи извън ЕС, пише днес в. "Мач Телеграф". Така във Вечното дерби петимата бразилци на "Герена" - Уелтън, Цунами, Рикардияно, Роналдо и Дарлан, ще бъдат на разположение на старши треньора Николай Костов.

От началото на сезона наставникът на "сините" постоянно има проблеми заради факта, че има в съблекалнята си шестима играчи, които са с паспорти извън ЕС. Това кара Костов всеки път да избира кой от тях да изпадне от групата. Само веднъж на този етап изборът е бил лесен - Хосе Кордоба беше изваден от групата за домакинския мач с Пирин, след като беше играл два мача за националния отбор на Панама.

В негово отсъствие на терена бяха и петимата бразилци. За останалите срещи в Първа лига обаче треньорът на "сините" трябваше да взима всеки път трудно решение - кой от бразилците да извади от групата, защото Хосе Кордоба е непоклатим. Най-много в това отношение страдаше Дарлан, който напоследък започна да се оплаква, че постоянно е жертва на този бразилски проблем. Онзи ден за дербито със Славия от групата отпадна Рикардиньо. Очаква се отново нападателят да не попадне в разшиерния състав и за предстоящото дерби с Лудогорец.

Първоначалният план е бил Дарлан да бъде аут, но халфът от една страна изигра страхотен мач срещу "белите", а от друга - Фадига е с червен картон и ще бъде наказан за мача с "орлите", а така реално Костов няма много опции в средата на терена. Самият Николай Костов няма нищо против да играе без типичен централен нападател, защото той предпочита атаката му да е изградена от раздвижени и леки футболисти, каквито са Уелтън, Роналдо и Ел Джемили.

Принципно се е очаквало БГ паспортите на Уелтън и Цунами да бъдат извадени още за мача с Лудогорец, който е в неделя, но на "Герена" са доволни, че това все пак ще стане за сблъсъка с ЦСКА и Левски ще бъде с пълен състав за Вечното дерби.