0

Д ен на отворените врати обяви Станимир Стоилов за днес, когато „синя“ България ще празнува 108 години от създаването на любимия си клуб. Тържествата ще започнат от 10,00 часа, когато по традиция ще бъда поставени цветя и венци в градинката до 22 СОУ „Георги С. Раковски“ в столицата, където се твърди, че са били поставени на основите на клуба през далечната 1914 година. Тогава местността е носела името Могилката, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

В наши дни морена, донесена от Витоша, бележи паметните мигове от миналото. Собственикът Наско Сираков пък се очаква да разкрие плановете си за бъдещето на клуба, които са свързани с инициативата „Левски на левскарите“ или прехвърлянето на акциите на свой наследник. След това празникът ще продължи на „Герена“, където ще бъдат организирани най-различни събития.

„Сините“ обещаха да отворят съблекалнята, фитнеса, а дори и треньорската стая, за да може привържениците да усетят атмосферата, в която се готвят треньори и играчи. Кулминацията ще бъде срещата между настоящият тим и този, който влезе в Шампионската лига през 2007 година. Двубоят започва в 19,00 часа, а билетите за него струват 19,14 лева. От 13,00 пред Сектор „А“ ще има студени напитки и скара, а в 16,00 часа стартира и „син“ концерт с някои от най-обичаните изпълнители начело с Васко Кръпката и Валди Тотев. 

„Сините“ са категорични, че няма да разпродават отбора, а целта е да се осигурят средства с пробив в Европа. „Има интерес, но подаръци няма да правим“, отсече Станимир Стоилов, който обяви, че няма и да почива през лятото, за да може Левски да продължи да сбъдва мечти. Освен това на „Герена“ се надяват, че с членския внос от Сдружението ще могат да покрият сериозна част от задълженията. Най-вече тези към НАП.