0

Л евски надви ЦСКА 1948 с 2:0 в мач от 21-ия кръг в Първа лига и постигна втора поредна победа след рестарта на шампионата. 

В средата на първата част точен бе Димитър Костадинов, а през второто полувреме дебютното си попадение с екипа на "сините" отбеляза Уелтън. 

Пред почти пълните трибуни на стадиона в Бистрица, където теренът бе кален и лош за футбол, двата тима се обединиха в благородната кауза за 13-годишния футболен талант Стивън Бориславов, който страда от тежка болест и му предстои операция в Германия. Капитаните Николай Михайлов и Галин Иванов му подариха по една фланелка, а отборът на “сините” опъна два големи транспаранта гласящи: “Не на войната”, както на български, така и на английски. 

Левски победи ЦСКА 1948 в мач с много каузи
Левски Левски Левски
17

Още в четвъртата минута Марин Петков прати топката в мрежата с удар от 17 метра, но попадението му бе отменено поради засада. В 13-ата минута Георги Русев пък пропусна да изведе "червените", след като остана очи в очи с Михайлов. Малко по-късно, в 23-ата минута, Димитър Костадинов даде аванс на гостите, като се разписа с глава след центриране на Галчев. Защитата на домакините обаче направи сериозна грешка, оставяйки футболиста на Левски буквално сам на три метра от Караджов. 

В 41-ата минута Михайлов спаси Левски като отрази силен удар на Иванов.

В 60-ата минута Уелтон бе оставен сам и с хубав удар от 16-17 метра удвои. Това бе дебютното попадение за бразилеца с екипа на столичани.

Гредата попречи на “червените” за гола в 85-ата минута, когато ударът с глава на Бастунов спря върху напречната греда.

С победата Левски вече има 32 точки и се изравни с Черно море, като изостава на четири точки от третата позиция.