0

25-годишният защитник Кристиан Димитров е вариант за подсилване на защитата на Левски, съобщи Gong.bg. Той стана свободен агент, след като в началото на седмицата разтрогна договора си с хърватския Хайдук Сплит.

От Левски вече са се свързали с Кристиан, в близките дни ще стане ясно и дали ще се стигне до трансфер. Правата на Димитров се държат от LGT Football Destiny, агенцията на Лъчо Танев. 

Димитров стартира кариерата си в Ботев Пловдив, където направи име, след което последва трансфер в хърватския гранд, където не се наложи. Той изкара период под наем и в румънския шампион ЧФР Клуж. 

В момента Левски разполага с трима защитници - Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап, но треньорът Стоилов настоява за подсилване на отбраната.

Кристиан Димитров ще се запомни с паметния си гол за Ботев Пловдив срещу ЦСКА-София на "Българска армия": той вкара в края на мача, когато неговият отбор беше останал с 9 души на терена, като по този начин осигури на "канарчетата" място във финала за Купата на България. 

Пловдивчанинът е висок 1,93 м, силният му крак е десният, според "Трансфермаркт" в момента пазарната му цена е 400 000 евро. Договорът му с Хайдук бе до 30 юни 2023 г.