0

Л евски започна подготовка с трима вратари и 18 полеви футболисти, но без новите попълнения. Първата тренировка за 2022 година премина при страхотна атмосфера. Повече от 300 души посрещнаха "сините" с песни и скандирания при излизането на отбора малко след 14.00 часа на на изкуствения терен до стадион “Георги Аспарухов”.

По-рано днес започнаха медицинските прегледи, като те ще продължат и утре, след което, на 5 януари, отборът ще отпътува за първия си лагер в Правец.
Левски вече подписа договори със защитниците Ноа Сонко Сундберг и Вандерсон Цунами, но първият е ангажиран с националния отбор на Гамбия в Купата на Африканските нации, а вторият е с вирусно заболяване. Очаква се "сините" да подпишат в следващите 24 часа и с бразилския нападател Велтон.

Първа тренировка на Левски за Новата година
Левски Левски Левски
12

Георги Миланов също пропусна първата тренировка, тъй като се възстановява от тежка травма. Националът вече свали шината и Станимир Стоилов се надява той да поднови тренировки до три седмици.
Мъри заяви за пореден път, че главната цел през зимната подготовка ще бъде подобряването на играта в защита и взаимодействието на футболистите по терена.

"Аз вярвам силно в треньорската работа, но не мога да кажа, че ще литнем след подготовката. Надявам се да се подобряваме постепенно с развитие на годината. Според тестовете стартираме в нормално кондиционно състояние и се надявам през следващия месец и половина да влезем в добра спортна форма. Ще продължим да надграждаме във фаза в защита, като тук говоря да пресираме по-бързо и да достигат по-малко атаки към нашата врата", каза още той.

Стоилов завърши с това, че изходящи трансфери не се очакват, но клубът най-вероятно ще изпрати Мартин Петков под наем в друг отбор.

Спортно-техническият щаб е заложил в програмата си 6 контролни срещи:
18.01 - Гурник (Забже, Полша)
21.01 - Бохемианс (Прага, Чехия)
29.01 - Марибор (Словения)
07.02 - Верес (Ровно, Украйна)
Съперниците за проверките на 01.02 и 04.02 се уточняват и ще бъдат обявени допълнително.
Отборът се прибира в София на 7 февруари 2022 г.

Групата на Левски за началото на зимната подготовка:
Вратари: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Йоан Загоров;
Защитници: Патрик-Габриел Галчев, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Вандерсон Цунами, Христос Шелис, Ноа Сонко Сундберг (ангажиран с националния отбор на Гамбия за Купата на африканските нации), Денис Динев, Димитър Андонов;
Полузащитници: Радослав Цонев, Борислав Цонев, Андриан Краев, Георги Миланов, Димитър Костадинов, Асен Митков, Антоан Стоянов, Николай Арахангелов;
Нападатели: Мартин Петков, Марин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари.