0

Л юбослав Пенев е новият старши треньор на Хебър Пазарджик, както гръмна още онзи ден в. „Мач Телеграф“. Той заменя Владимир Манчев, който бе освободен от поста вчера.

За последно Пенев бе начело на ЦСКА 1948, но през зимната пауза напусна клуба заради неразбирателство с шефовете. В знак на солидарност тогава с него си тръгна и директорът Ради Здравков, който влезе в екипа на Любо в Пазарджик.

В треньорската си кариера легендарният голмайстор, ставал като футболист шампион на Испания с Атлетико Мадрид, е водил още отборите на ЦСКА, Царско село, Ботев Пловдив, Литекс, както и дублиращия отбор на Валенсия.

Пенев бе представен официално днес в Община Пазарджик от 13:00 часа на съвместна пресконференция с кмета на Пазарджик Тодор Попов, и президента на Хебър Елизар Спасов.

Уговорката с ръководството на клуба е Пенев да води отбора до края на сезона, след което ще бъде преценено дали да продължи работата си в клуба.

Новият треньор ще направи официален дебют начело на Хебър в двубоя срещу Черно море на 9 април. Преди това тимът ще изиграе две контроли срещу Миньор Перник в събота и седмица по-късно срещу Локомотив Пловдив.

Помощници на Пенев ще бъдат Радослав Здравков и Васил Стоилов, а от предишното треньорско ръководство на Хебър остават треньорът на вратарите и кондиционният специалист.

Новият треньор ще има за задача да спаси Хебър от изпадане. Тимът е на предпоследното 15-о място с 16 точки.

"Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива неща. Имаме да изиграем 6+5 мача. Това са 11 мача, което прави 33 точки, не са малко. Така че с общи усилия на треньорски щаб, футболисти, ръководство и фенове, трябва да дадем максималното да постигнем тази цел, която сега е една – оставане в елита на българския футбол", каза Любослав Пенев.

"С мен ще има двама помощници. Щабът ще е от 5 човека. Треньорът на вратарите и кондиционният остават. С мен идват Ради Здравков и Наско Стоилов, които са работили и преди с мен. Ще се запозная с футболистите на тренировката следобед. Това е професията ми, обичам футбола, обичам да работя", каза още той.

"На първо място ще поставим победата. Но няма отбор, който само да побеждава или да губи. Момчетата трябва да бъдат спокойни. Аз съм взискателен треньор, нищо страшно няма, така трябва. Всичко стъпва на база дисциплина и много работа. Притеснение нямам никакво. Аз съм много смел човек. Претендирам, че разбирам от футбол. Всички знания, които имам, ще ги предам на отбора", каза още Любослав Пенев.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов разкри, че договорът на Пенев е до края на сезона, като изцяло от треньора зависи дали ще продължи работата си в отбора и през следващия сезон.

"Искаме дългосрочни отношения с Любо Пенев, но от него зависи колко ще остане  при нас", каза кметът.