0

Д ойде датата, така че започваме – ние се подготвяме, те се подготвят. С това започна пресконференцията си треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев преди утрешния първи официален мач на „червените“ под негово ръководство – срещу Левски на стадиона в Бистрица. Столичното дерби започва в 21 ч., очаква се „сините“ да играят пред своя публика на миниатюрното стадионче на 900 м надморска височина.

“Играем срещу много сериозен съперник – носител на купата. Ние се подготвяме, те се подготвят. Отборът на Левски е в подем откакто Мъри Стоилов ги пое”, отбеляза Любо.

„Но ние сме много добре подготвени и мотивирани. И втората ни задача – работим по трансферите непрекъснато. Първенството ще започне днес след обяд и до края на август имаме време за нови трансфери. В процеса, в тренировките, в мачовете – отделяме много внимание на този елемент", започна Пенев.

Преди седмица директорът на Лудогорец Козмин Моци включи и ЦСКА 1948 в претендентите за титлата, на което Любо реагира така: „Претенденти за титлата? Оценявам, че Моци го казва и се радвам, че мисли така. Явно преценява, че нашият отбор започва да функционира добре и ще се представи на добро ниво".

За селекцията, която върви с пълна сила, Любо заяви, че иска да има здравословна конкуренция за всеки пост в титулярния състав. "Аз съм треньор, който много изисква от футболистите. А те не бива да забравят, че са публични личности и да знаят кое е позволено и кое не е, а и на другия ден са на тренировка. 

Искам да има поне два по двама футболисти на всеки пост, за да има конкуренция. Който се отпусне, не попада в състава - ясно е. От първи до последен номер в титулярния състав и в групата за за всеки мач хората се определят съобразно свършената работа през седмицата без значение на колко са години".

За важния мач на Левски в Лигата на конференциите срещу ПАОК следващата седмица треньорът на „червените“ изтъкна, че си гледа неговия отбор, като не вижда предимство за ЦСКА за натрупването на мачове на съперника. 

“Ние се подготвяме за нашите мачове. Не знам съперниците какви планове имат. Вероятно, ако играеш в Европа, е нормално да имаш малко по-различен план. Аз обаче си гледам моя отбор. Ние направихме една добра подготовка, похвалих момчетата за това. Наистина свършихме добра работа. Справихме се добре, но можем и по-добре. 

Имат потенциал и искам този потенциал да се показва. Винаги ще се целим в нещо по-високо. Не можем да се спираме с това, че сме победили в два, три мача. Изиграхме добри контроли в подготовката, което е радващо. Вървим напред и нагоре, това е една база, която поставяме. Те са наясно, че винаги ще изисквам повече и повече".

Единствената контролна среща през лятото, която ЦСКА 1948 не спечели, е тази с кипърския АПОЕЛ (0:0), съперник на Ботев Пловдив в Лигата на конференциите. 

“Много мачове ще протекат по този начин, както този с АПОЕЛ. Наясно сме, че ще има и такива и сме подготвени. Има хора, които са назад с подготовката, има и такива с проблеми. И няма да са в групата. Аз и не бързам да ги вкарвам. Нека да се подготвят по-добре", отчете Пенев.

Ето какво каза и треньорът на първия съперник на ЦСКА 1948