0

С тарши треньорът на Локомотив Пловдив Любослав Пенев ще търси днес задължителна победа срещу бившия си тим Хебър в своя мач №200 като треньор в елита. Откриващата среща от изтегления 12-и кръг е от 17 часа на „Лаута”

В предишните си 199 мача Любо е записал 97 успеха, 42 равенства и 60 загуби. В тази статистика не влиза гостуването на ЦСКА на 1 ноември 2020-а на Царско село, който по това време е воден именно от Ел Голеадор. Тогава Пенев беше болен от COVID-19 и поставен под карантина. Царско село беше предвождан на "Армията" от наставника на вратарите Йордан Йорданов-Жан. "Червените" тогава спечелиха с 1:0 в последния момент, Юнус Санкаре вкара в 90-ата мин.

Интересно е да се спомене още, че Хебър е записвал само една победа в историята над Локо Пд на "Лаута", а това се случи миналия сезон, в който пазарджиклии бяха под ръководството именно на Любо Пенев.

Иначе никога до момента двата отбора не са завършвали наравно в Първа лига. Последният им мач беше и най-резултатният между двата отбора в елита. Тогава „смърфовете” победиха с 4:3 в Пазарджик.