0

Т реньорът на ЦСКА Любослав Пенев похвали своите футболисти за изнесения мач срещу шампионите от Лудогорец и равния, дошъл след 0:1, през 2:1 и крайното 2:2.

„На първо място съм доволен от играта на момчетата. Въпреки че губехме с 0:1, обърнахме. Имахме и още две ситуации. Това е хронологията. Добре е“, каза Любо пред „Диема Спорт“.

„Има неща, които трябва да променим и винаги ще работим върху тях. Коригирам неща, които е редно да се коригират. На почивката коригирах едни неща, после втори и трети. Това е нормално, за това сме треньорите.

Не може да определим дали сме конкуренти на големите тимове. Това са други отбори, особено този днес, но в повечето моменти бяхме на ниво. Има го и това в мачовете. Играчите имат самочувствие, но трябва да го показват в мачовете", отбеляза Пенев.

Колегата му Анте Шимунджа определи резултата като заслужен. „Допуснахме обрат, но всичко се случва във футбола. Равенството е заслужен резултат, с оглед на показаното. Не съм доволен по отношение на енергията и тактическата ни гъвкавост. Съперникът игра много добре и беше доста агресивен“, изтъкна словенецът, чийто тим загуби първи точки в първенството.

„Беше качествен сблъсък с много агресия и много атаки. И за двата тима резултатът е заслужен. Ние сме в много добро физическо отношение, нямам съмнение в това. Днес обаче не съм доволен, че им дадохме инициативата и да вземат решения пред нашата врата. Това имам предвид под тактически грешки. 

Доволен съм от характера след допуснатия втори гол. Оттам насетне се опитвахме да победим до последно.

Да, разполагам с много качествени състезатели. Не бяхме обаче достатъчно агресивни като отбор, така както трябва да сме. Трябва да използваме контраатаките по-добре и знаем, че можем да го правим.

ЦСКА 1948 имат енергия, качество и идея за играта. 

Уверени сме преди Шамрок. Ще анализираме предишната среща и ще се подготвим добре".