0

Н овият селекционер на България Младен Кръстаич изгледа първия си мач от Първа лига именно на стадиона в Бистрица, където домакин е ЦСКА 1948, но нито един от играчите на „червените“ не получи повиквателна от него за Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония.

Това предизвика реакцията на треньора на армейците Любослав Пенев, също бивш национален селекционер. Той се учуди защо не са повикани двама от капитаните на ЦСКА – Дани Наумов и Ивайло Чочев, голмайстор на Първа лига.

"Той е старши треньорът на националния отбор, не аз. Моето виждане се различава много от това на Кръстаич. Аз си гледам моя отбор. Той гледа националния”, каза Любо на днешната пресконференция за гостуването на ЦСКА 1948 в Пловдив срещу Ботев в петък.

„Но все ми се струва, че е редно да се викат футболисти, които са във форма. Не резерви или такива, които играят малко минути. Смело мога да кажа, че в момента Ивайло Чочев е най-добрият футболист в българското първенство. Дани Наумов е най-добрият български вратар в първенството. 

Не знам какви са идеите и плановете. Моята група за едни такива мачове би била коренно различна. Най-добрите трябва да се викнат, без значение от кой отбор, и да се разчита на тях в тези два мача", коментира Пенев на пресконференция. 

За мача с Ботев Любо предупреди, че позицията на „червено-черните“ в класирането не отговаря на реалния потенциал на отбора. 

"За нас няма да има лесни мачове. Дали играем като домакини, или гости, няма да е лесно. Ботев не е в лоша форма, малко и късметът им изневери. Но това е отбор, който има възможности и позицията в класирането, в която се намира в момента, не му приляга. Отборът ще отиде в коренно различна позиция. Изправяме се срещу сериозен и силен съперник. В никакъв случай няма да има подценяваме. Има много мачове да се изиграят. Не подценяваме нито един отбор", каза Пенев.

Той разкри, че новото попълнение от Черно море Евгений Сердюк още не е е картотекиран и вероятно ще пропусне и срещата с Ботев. 

"В процес са документите на Сердюк. Въпросителна е за този мач. Към момента, по-скоро не", оцени Любо вероятността украинецът да бъде в атаката му.

Георги Русев се завръща в състава, след като пропусна мача с Берое заради лека контузия.

"Георги Русев имаше лек физически проблем, нищо сложно и предпочетох да бъде предпазен, за да се почувства по-добре, ще бъде на разположение", каза Пенев.