0

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев обяви, че странични фактори "пречат на развитието на българския футбол" след поражението на неговия отбор с 2:3 при гостуването на Крумовград. 

„Направихме втора загуба след тази от Ботев Враца и то след много добра игра. И в двата мача изиграхме добре минутите, в които ни беше трудно. Винаги искахме да стигнем до победата. 

За жалост, има фактори, които изключително много пречат на развитието на българския футбол. зваждам определени теми на показ, които не са от вчера и продължаваме да ги подминаваме. 

Направихме изявление от клуба за двете несъществуващи дузпи във Враца. Днес отново започваме - от първата секунда е ясно какъв ще бъде критерият. 

Има неща, които трябва да се покажат. Основен проблем е. 

Имаше Конгрес преди известно време. Не знам... Може би всички очакват някаква промяна. 

Докога тази тема със съдийството ще я подминаваме. Това са неща, които са много важни. 

В пета секунда има фаул в наказателното поле за нас, което се подминава с лека ръка. 

Три минути продължение. Ние направихме десет смени. Това не е реално да има три минути. 

Очевадно е, че има нещо, което не е както трябва и е насочено много конкретно срещу нашия клуб. 

Имаше и втори жълт картон за едно ритане в лицето, респективно червен. Има много случаи такива“, каза след срещата Пенев.

"Субективни, обективни фактори... Това е една огромна причина. Ние играем добре. В предишния мач вкарваме отново два гола. 

Ние сме много точни в лятното часово време. Перфектни сме и съм много доволен от момчетата. Ние си вършим добре работата, но искам обективност. 

Когато има нещо срещу нас - да се отсъди, но когато е в наша полза също да се отсъди. Това е основното. Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат", допълни наставникът на Хебър. 

Източник: БТА