0

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев бе доволен за първото в клубната история класиране за полуфиналите на Купата на България.

"Започнахме мача леко притеснени, което намирам за нормално. Въпреки всичко, създадохме 2-3 ситуации, които не бяха толкова чисти, но бяха преди възможностите за Пирин. 

Те имаха много добри положения, които Дебърлиев извади. 

В края на полувремето вкарахме гола, който ни даде преднина и през втората част продължихме по същия начин - без да се притесняваме, да търсим победата и да бъдем близо до противниковата врата", заяви Пенев. 

"Момчетата непрекъснато напредват. Аз се радвам и ги поздравявам за това. Мачът се играе от първата секунда до последния съдийски сигнал. 

Това не е първият мач и се надявам да не е и последният, в който вкарваме в последните минути. Това е важно за характера и стила на един отбор. 

Този отбор пише нова история за клуба. 

Наслаждаваме се на победата. Мисля, че тези успехи означават много", каза още наставникът на Хебър. 

Украинският му колега от Пирин Благоевград  Олександър Бабич бе разочарован, че „орлетата“ допуснаха разконцентриране в края на мача, когато падна и победното попадение на домакините.

"Поздравявам Хебър за достигането на тази фаза от турнира. Допуснахме много грешки в края на срещата. Трябваше да бъдем много по-концентрирани в решаващите моменти от мачовете", коментира след срещата Бабич.

"През първото полувреме имахме няколко отлични възможности за гол. Тогава трябва да се възползваме, защото имахме нужда да реализираме и да добием по-голяма увереност. 

Получи се много емоционален и тежък мач, неслучайно имаше и толкова много жълти картони. 
Въпреки крайния резултат, след като направим нужните анализи, можем да извлечем много позитиви, за да вървим напред. 

Мисля, че следващият ни мач с Хебър за първенство ще бъде напълно различен в психологическо естество. 

Въпреки, че Хебър продължава напред в турнира, ние показахме добро ниво на игра", каза още наставникът на Пирин.

Източник: БТА