0

Л юбослав Пенев поема Локомотив Пловдив. Това обяви насметеният от феновете собственик на клуба Христо Крушарски. 57-годишният легендарен нападател ще бъде официализиран на „Лаута” в понеделник, 17 юни. Това ще е 8-ият клуб, който поема Любо. В кариерата си той е водил ЦСКА, Ботев Пловдив, Литекс, втория тим на Валенсия, Царско село, ЦСКА 1948 и Хебър, откъдето напуска след края на сезона.

"Представянето на Любо Пенев му ще бъде в понеделник, когато отборът започва подготовка. Той бе изключително коректен към Хебър и пожела да изчака изтичането на договора му и тогава да обявим, че идва в Локото. Контрактът с пазарджиклии изтича на 16 юни", поясни Крушарски, който с назначението на Чичовото се надява да потуши бунта на всички фракции в агитката на „черно-белите” срещу себе си.  

"Мисля, че няма смисъл да пояснявам кой е Любослав Пенев - огромно име и като футболист, и като треньор. По селекцията не ме питайте. Действа се усилено. Когато има конкретика, ще разберете", каза още Крушарски.

За Любо това ще е втори период в Локо Пд, където записа 4 мача като футболист през 2002-ра. Тогава таранът, който е част от митологията на ЦСКА, дебютира на „Лаута” при победата именно над родния си клуб с 1:0 на 6 април преди 22 години.