0

О тборът на Люксембург се оказа костелив орех и удържа 0:0 срещу българските национали на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

В голяма част от двубоя „трикольорите“ владееха повече топката от „червените лъвове“, които главно разчитаха на контранападения, но те не смутиха Димитър Митов и четиримата пред него. За съжаление, нашите футболисти също не сториха достатъчно, за да накарат Антони Морис да се намесва решително в хода на двубоя и двата отбора взеха по точка след този дуел.

България излезе начело в подреждането с пет точки, като вторият Беларус е с четири, но тази вечер има мач със Северна Ирландия. Британците са с три точки, а Люксембург записа дебютна точка в срещата на „Колежа“.

Следващият двубой за тима на Илиан Илиев е визита на „Уиндзор Парк“ в Белфаст след три дни. Той обаче няма да може да разчита на трима свои играчи - Алекс Петков, Александър Колев и Фабиан Нюрнбергер, които са аут заради натрупани картони.

България - Люксембург от Лига на нациите
България Люксембург България Люксембург България Люксембург
19

След срещата с британците за българите остават още два двубоя – гостуване на Люксембург и домакинство на Беларус.

Емоционален момент предхождаше началото на двубоя на „Колежа“. Малко преди двата отбора да излязат на терена прозвуча емблематичната песен на Кирил Маричков и „Щурците“ – „Клетва“. Тя бе в памет на великия музикант, който вчера напусна нашия свят.

Феновете на стадиона станаха на крака, за да аплодират и да отдадат почит на Маричков.