0

Двама от най-добрите футболисти на Локо Пд ще напуснат „Лаута“. Евандро е пред трансфер в кипърския Омония Никозия. Двете страни са в напреднали преговори и се очаква да има развитие по трансфера в следващите дни. Договорът на 28-годишния бразилец с Локо изтича и ако се договори с Омония, той ще премине в тима като свободен агент. Омония завърши сезона на трето място в кипърското първенство и през лятото ще участва в квалификациите на Лигата на конференциите.

Друг футболист, който е ясно, че няма да остане в Локо е Бабакар Дион, чийто договор също изтича и той ще стане свободен агент. Два водещи клуба от руския футболен елит са направили запитване за условията за привличане на нападателя Мичи Нтело. 22-годишният таран, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на „Лаута“ през януари със свободен трансфер от Шарлероа и остави отлични впечатления. Той вкара 5 гола и даде 4 асистенции в 14 мача за “железничарите” през втория дял от сезона, като се разписа срещу грандовете Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Нтело също така е следен от редица европейски клубове от Франция, Германия, Англия, Шотландия, Италия, Полша и Унгария, а през последните седмици в чуждестранни медии се появиха информации за конкретен интерес към него от страна на германския Борусия Мьонхенгладбах, от френския Лил и от шотландския Рейнджърс, както и че от Локомотив са поставили цена на играча от 3 милиона евро.