0

Б разилската звезда на Локо Пд Джовани все повече се приближава към изхода на Лаута, показват последните събития в пловдивския клуб. Левият халф иска да се прибере в родината си още след Нова година и е поискал от мениджъра си да му намери отбор там, пише в. „Мач Телеграф“.

Агенцията, която представлява Джовани, работи с водещите бразилски клубове и едва ли ще има проблем да го уреди със солиден договор. Въпросът е дали Локо ще се съгласи да го продаде в паузата на първенството или ще го остави до края на сезона и да го пусне без пари. 

Още преди няколко дни един от собствениците на Локо Христо Крушарски обяви, че който не иска да играе в Локо, е свободен да ходи където пожелае. Той най-вероятно визираше именно ситуацията с Джовани. 

Според някои източници, в офиса на Локо е дошла оферта от испански клуб за бразилеца, но тя е на много ниска цена и засега пловдивчани не смятат да го продават. 

Хора от мениджърските среди коментират, че една от причините Джовани да иска да напусне, е чепатият му характер. Общо-взето той го е проявявал във всеки един отбор, в който е играл. В немного дългата си кариера, Джовани е направил 18 (!) трансфера в различни клубове.

Малко по-различна е ситуацията с вратаря Динко Хоркаш, който също може да бъде продаден. Хърватинът обаче е по-склонен да остане на Лаута, ако получи по-добро финансово предложение от страна на ръководството. В момента цената на Хоркаш е около 1 милион евро, което го прави един от скъпите футболисти на този пост на Балканите. Към него има засилен интерес от хърватски гранд, но до момента реална оферта няма. Както е известно, за него напира и Лудогорец, но на Лаута са категорични, че няма да продават свои футболисти на български тимове, както направиха други, например Левски. 

Припомняме, че Локомотив се раздели с двама основни свои играчи в навечерието на новия сезон. И то клубът ги продаде срещу скромни суми, което означава, че „смърфовете“ е много вероятно да се разделят с още основни футболисти само след няколко седмици.