0

Л окомотив Пловдив и Ботев Враца завършиха наравно 0:0 в предпоследната среща от 19-ия кръг на футболната Първа лига. 

По този начин „черно-белите“ остават на четвърта позиция в класирането с актив от 34 точки, с 2 повече от петия Славия, докато Ботев (Враца) излезе еднолично на 12-то място в подреждането с 16 пункта, изпреварвайки с точка тима на Септември.

Двубоят се игра на „Лаута“ и с него официално бе открита новата трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“. Феновете на пловдивчани отбелязаха събитието със специална хореография и заря, която пуснаха в средата на второто полувреме. 

Домакините започнаха по-активно срещата и в 17-ата минута „смърфовете“ разгърнаха добра многоходова комбинация, при която Димитър Илиев се освободи отдясно в наказателното поле и подаде по земя към Витанов, който остави за Дион, белгиецът стреля, но бранител на гостите блокира неговия шут. При добавката Илиев реализира в опразнената врата, но попадението бе отменено заради засада на капитана на „черно-белите“. 

В 29-ата минута играчите на Александър Томаш имаха претенции за дузпа, когато удар на Денислав Александров бе блокиран от Меси Биатумусока и останаха съмнения за игра с ръка на бранителя на Ботев (Враца), но след намеса на системата ВАР главният съдия Станислав Тодоров не отсъди наказателен удар. 

В 38-ата минута Браян Переа стреля опасно от границата на наказателното поле, но Динко Хоркаш изби в корнер. 

Втората част започна с опасно положение за Ботев (Враца). Малко преди да измине час игра Браян Переа опита удар от границата на наказателното поле, топката рикошира в крак на бранител на домакините и прехвърли излезлия напред Динко Хоркаш, но вратарят на „смърфовете“ успя да се върне навреме и да избие в корнер. 

Последваха силни минути за Локомотив. Бабакар Дион бе изведен зад защитата на Ботев (Враца), но завършващият удар на белгиеца бе слаб и Красимир Костов улови. Малко след това Димитър Илиев стреля над напречната греда от дистанция, а влезлият като резерва Джовани отново принуди Костов да се намесва след далечен шут.

В 83-ата минута Ивайло Димитров също пробва късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но и той не намери целта и така двата тима поделиха точките. 

В следващия 20-и кръг Локомотив (Пловдив) гостува на Арда (Кърджали), докато Ботев (Враца) приема ЦСКА 1948.
Източник: БТА