0

С хеттрик на нападателя Георги Минчев след почивката Локомотив Пловдив осъществи пълен обрат и победи с 3:2 като Пирин Благоевград в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Минчев закова трите си гола (последният от дузпа) в рамките на половин час – между 58-та и 88-та мин.

Преди няколко седмици нападателят на Локомотив Пловдив реализира три гола и във вратата на ЦСКА-София

Пирин поведе в 29-та мин. чрез Станислав Костов. След почивката гостите вдигнаха сериозно оборотите и логично обърнаха резултата с хеттрика на Минчев. Крайното 2:3 оформи Станислав Манолев от дузпа в 90-ата минута.

При една от първите си опасни атаки Пирин откри. В 29-та мин. Костов проби и стреля към вратата на Локомотив, ударът му бе блокиран от Олексий Биков, но топката отново попадна в него и при втория опит не прости на Лукас Редер.

В 58-ата минута Минчев изпревари Николай Бодуров и след центриране на Умарбаев изравни за 1:1. Четири минути по-късно Минчев отново бе най-добре пласиран пред вратата на Пирин и след пас на Димитър Илиев направи 1:2.

Нападателят на "смърфовете" оформи хеттрика си в 88-мата минута от дузпа, която бе спечелена от Бирсент Карагерен.

Буквално в ответната атака съдията Никола Попов отсъди втора дузпа, този път в полза на Пирин, реализирана хладнокръвно от Станислав Манолев.

С победата, която е четвърта за Локомотив в последните пет мача, пловдивчани излязоха на шесто място в класирането с 23 точки. Пирин е на предпоследното 13-о място с 12 точки

Според мениджъра на Пирин Уорън Фийни домакините са изпуснали мача за 3 мин. "Загубихме мача за 3 минути. Почнахме добре, развиваха се нещата комфортно за нас първото полувреме. Но за около 10 минути ни изравниха. Второто полувреме беше различно и разочароващо“, каза северноирландецът, който имаше забележка и за отсъдената за Локомотив дузпа, от която падна третия гол на гостите.

„Дисциплината трябва да бъде през всичките 90 митути, не само едно полувреме. Нивото на концентрацията се промени, макар да имаме топ-играчи. През второто направихме грешки и бяхме наказани. Видяхме и дузпата, която дадоха на гостите. Не съм тук да говоря за съдиите, но видяхте реакцията на моите играчи и нашата на скамейката.

Ние сме един клуб, който трябва да расте, да се развива. И нашият приоритет е да останем в лигата. Имаме играчи с голям опит. Те са тук, защото са местни и защото са в края на своята кариера и трябва да дават 100 процента от себе си“, завърши Фийни.

Треньорът на „смърфовете“ от Пловдив Александър Тунчев нарече мача „драматичен“. „Определено доста драматичен мач, вероятно интересен за неутралните зрители и вероятнто и за нашите фенове“, каза бившият централен защитник.

„След едно колебливо първо полувреме, показахме характер и агресия. Знаем как се играе в Благоевград, знаем колко са агресивни. И с моите колеги говорихме, че трябва да отговорим. От началото на мача искахме Салинас и Парвиз Умарбаев да не се връщат чак толкова много в защита, а да държат висока позиция и да търсим варианти за атаката през тях.
През второто полувреме показахме добри неща, доближаваме се до моите виждания, но имаме още много да работим“, заключи Тунчев.

 

Първа лига, 16-ти кръг:

Пирин (Благоевград) - Локомотив (Пловдив) 2:3 (1:0)
голмайстори: 1:0 Станислав Костов 29, 1:1 Георги Минчев 58, 1:2 Георги Минчев 62, 1:3 Георги Минчев-дузпа 88, 2:3 Станислав Манолев-дузпа 90
стадион: "Христо Ботев", Благоевград
главен съдия: Никола Попов
помощници: Павлин Михайлов, Мартин Русев
четвърти съдия: Йото Гарабедов
ВАР: Волен Чинков
АВАР: Дениз Соколов

жълти картони:
- за Пирин: Светослав Дяков
- за Локомотив: Йосип Томашевич, Кристиан Гомис, Лукас Редер

състави:
Пирин (4-2-3-1): Ник Хенгелман - Стилиян Николов, Николай Бодуров, Петър Занев, Юлиян Попев (66-Преслав Йорданов) - Светослав Дяков, Красимир Станоев (83-Иван Тасев) - Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков (73-Спас Георгиев), Станислав Манолев - Станислав Костов
старши треньор: Уорън Фийни

Локомотив (3-5-2): Лукас Редер - Кристиан Гомис (90+2-Артур Крачун), Мартин Паскалев, Олексий Биков (72-Милош Петрович) - Бирсент Карагерен (89-Шакил Сно), Лукас Салинас, Йосип Томашевич, Емил Янчев, Первизджон Умарбаев - Димитър Илиев, Георги Минчев (89-Николай Николаев)
старши треньор: Александър Тунчев.