0

Л окомотив (Пд) се раздели с най-добрия си футболист през есенния сезон - Джовани Бариани.

„Смърфовете“ продадоха бразилския нападател на китайския втородивизионен Гуанси Пингуо Халиао, обявиха от „Лаута“. Джовани отбеляза 7 гола за Локо от началото на първенството. Общо за пловдивчани пък има 50 мача и 15 попадения. Както е известно, спрягани за трансфер в чужбина са и хърватският вратар Динко Хоркаш, и бразилският нападател Евандро.

„И двамата имат договори с клуба и започват тренировки. Към Хоркаш има сериозен интерес. Дали нещата ще се развият така, че да получи оферта, която да го удовлетворява, е въпрос на време. За Евандро няма нещо конкретно“, заяви изпълнителният директор на „черно-белите“ Павел Колев.

"Доста неща се промениха в Локомотив. Има промяна в собствеността на клуба и съответно чисто стратегически клубът е в процес на преформулиране на целите си. Приоритет ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора. Това под някаква форма ще се отрази на тима. Нашата задача е да направим така, че да се отрази благоприятно. Предстои общо събрание, където ще бъде избран нов съвет на директорите, нов изпълнителен директор и т.н. Нашата цел тук ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора. Остават близо 30 дни до края на трансферния прозорец, така че много неща могат да се променят", добави Колев.