0

Локомотив Пловдив победи с 2:1 Пирин Благоевград като домакин в мач от първия кръг на футболната Първа лига. 

Пловдивчани осъществиха пълен обрат, за да се поздравят с крайния успех. Станислав Костов даде аванс на гостите от Благоевград, но с попадения на Преслав Боруков и Бирсент Карагарен „черно-белите“ стигнаха до победата. Двубоят беше изгледан на живо от рекордьора по голове за националния отбор на България Димитър Бербатов, който вчера беше и на откриващия мач на сезона между Ботев Пловдив и Хебър.

В 10-ата минута отборът на Пирин поведе в резултата. След центриране от корнер защитник на Локомотив изби топката, тя попадна на крака на Юлиян Попев, който опита удар, но се получи подаване към Станислав Костов, който се изскочи зад защитата на домакините и реализира в мрежата на Илко Пиргов. Попадението беше признато и след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР.

В 22-ата минута Локомотив стигна до първи точен удар. След центриране от корнер капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев се възползва от грешка в опита за изчистване на бранителите на Пирин и нанесе изстрел, но вратарят на гостите Янко Георгиев спаси. 

Три минути преди края на редовното време на първата част Локомотив Пловдив изравни резултата. Бирсент Карагарен преодоля двама играчи на Пирин отдясно, навлезе в наказателното поле, елиминира трети съперник и подаде към Преслав Боруков, който овладя и от границата на вратарското поле прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Янко Георгиев. 

Локомотив Пловдив - Пирин 2:1. Снимки: start-photo.bg
Локо Пловдив Локо Пловдив Локо Пловдив
17

Второто полувреме започна с натиск на Локомотив. В 53-ата минута голмайсторът на домакините Преслав Боруков можеше да влезе в ролята на асистент. Нападателят се измъкна по левия фланг и центрира по земя, двама защитници на Пирин се разминаха с топката и тя падна на крака на Бабакар Дион, който обаче от около 10 метра не успя да нанесе точен удар. 

7 минути по-късно домакините стигнаха до пълен обрат. Петър Витанов получи с гръб към вратата на Пирин, успя да се обърне, освобождавайки се от защитник на гостите, навлезе в наказателното поле и пусна пас вляво към Бирсент Карагарен, който още с първото си докосване елегантно прехвърли Янко Георгиев от малък ъгъл и реализира за 2:1. 

В 68-ата минута Димитър Илиев можеше да сложи точка на спора, след като Петър Витанов центрира отляво и капитанът на Локомотив стреля без подготовка от дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. 

До края на срещата повече попадения не паднаха и така играчите на Александър Томаш започнаха с победа новия сезон в родния футболен елит.