0

Л окомотив София се класира на 1/4-финал за Купата на България, след като разби с 3:0 втородивизионния Витоша Бистрица в „Надежда“. Отборът на Станислав Генчев стана вторият стигнал до фазите след Арда.

„Червено-черните“ започнаха с атаките още от първата минута, но направиха няколко пропуска. В 25-ата минута Димо Бакалов получи центриране от корнер и стреля с глава, но право в ръцете на Ставрев. В 37-ата минута след центриране от статично положение Божидар Кацаров получи пас в малкото наказателно поле и стреля към близкия ъгъл, но уцели мрежата от външната ѝ страна.

В последната минута от редовното време Симеон Славчев даде диагонален пас към Димо Бакалов, който с глава свали към Ивайло Найденов, той си откри пространство за удар и от границата на наказателното поле неспасяемо прати топката в мрежата на Витоша.

Локомотив София стигна до втори гол в 58-ата минута. След разбъркване при ъглов удар Божидар Кацаров пусна пас по земя към Алан Диас на празна врата реализира.
Десет минути по-късно Християн Димитров напредна по лявото крило и оставаше очи в очи с Любенов, но юношата на Левски Ивайло Найденов го спъна, за което получи директен червен картон.

Красимир Милошев отправи красив далечен удар от далечна дистанция и не остави шансове на Цветелин Ставрев - 3:0.