0

Л окомотив София постигна много важна победа над прекия конкурент в дъното на класирането Царско село. Столичните „железничари” се наложиха с 2:1 на стадион „Васил Левски” в мач от 25-ия кръг на Първа лига и се доближиха на три точки от Арда, който заема десетата позиция във временното класиране кръг преди края на редовната фаза на шампионата.

Домакините поведоха в резултата в 15-ата минута, когато Октавио реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Хадим Ндиае срещу Симеон Славчев. "Железничарите" удвоиха аванса си в 71-ата минута с гол на Владимир Семерджиев, който се възползва от добро подаване на Селсо Рапосо и с прецизен изстрел матира Ндиае.

Четвърт час по-късно Царско село успя да върне интригата в мача, като след добро взаимодействие на две от резервите Фелипе Ронкети и Венцислав Христов българският нападател се разписа с хубав удар във вратата на Александър Любенов.

До края на мача други попадения не паднаха, като този резултат не променя класирането на двата тима, но доближава Локомотив до спасението, след като "червено-черните" вече са с 25 точки на 12-ото място. Царско село остава на последната позиция с 13. 

В следващия кръг от първенството, който е и последен от редовния сезон Локомотив София гостува в Пловдив на Ботев, докато Царско село посреща Пирин.