0

Л удогорец се конкурира с китайски отбор за подписа на голмайстора на втора португалска дивизия за изминалия сезон Андре Кловиш от Академико де Визеу, съобщава Mais Futebol, цитиран в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".

Според информацията, преговорите между Лудогорец и португалския клуб за 25-годишния голаджия на този етап са в застой. Причината е, че Академико де Визеу иска 3 милиона евро за бразилския нападател, докато българският шампион не е склонен да плати повече от 2 милиона евро за него.

Кловиш все още не се е присъединил към предсезонната подготовка на Академико де Визеу и според Mais Futebol има няколко оферти на масата, а най-изгодната е от Китай. Бразилският нападател иска да се насочи към ново предизвикателство през следващия сезон и настоява да напусне Визеу. Именно заради това все още не е започнал подготовка със своя португалски тим, опитвайки се да форсира нещата.

Футболистът има договор с Академико до 2026 година и в момента е под юрисдикция на САД в резултат на непрекъснато нарушение на трудовите си задължения, съобщиха от настоящия му клуб.

Кловиш е на 25 години, висок е 186 сантиметра и през последния сезон играе за тима си под наем от Ещорил. Визеу обаче го откупува за 1.25 милиона евро след последния двубой от кампанията. През миналия сезон Кловиш вкара 31 гола в 43 мача за Академико де Визеу. Той бе избран за най-добрия футболист във втора португалска дивизия.

В своята кариера той е играл още за отборите на Интернасионал Порто Алегре, Ещорил, Лейшоеш и Портимонензе.