0

Л удогорец започва зимната си селекция. Първият играч, който ще дойде в Разград, е бразилецът Рик Джонатан Лима Мораиш от Сеара, а новината разкрива Sorare Brazil. Той е на 22 години, играе като дясно крило, а в Серия А има 28 срещи, в които е вкарал 6 гола и е дал една асистенция. Неговият отбор заема 11-ото място в класирането. Рик има договор с въпросния клуб за още година – до декември 2022 г., така че разградчани ще трябва да извадят някаква трансферна сума, която едва ли ще е особено голяма. Според Transfermarkt.de стойността на Рик е 50 000 евро. Високият 170 сантиметра футболист може да играе и като ляво крило.

Лудогорец определено има нужда от подсилване в атака и особено по фланговете. Там на постоянно ниво е само Кирил Десподов. На другите позиции се въртят Бърнард Текпетей, Мавис Чибота и Дорин Ротариу. Заради проблемите на ганаеца и непостоянната форма на другите двама напоследък на фланга беше ползван и Доминик Янков.

Последният футболист, привлечен от Лудогорец директно от Бразилия, е халфът Алекс Сантана. Той дойде от Ботафого срещу 780 000 евро, а към бразилския клуб пое и защитникът Рафаел Форстър.

Рик има 6 гола в бразилската Серия А през изминалата година. Те са срещу Фламенго, Атлетико Паранензе, Коринтианс, Форталеза, Куяба и Гремио. Важно е да се отбележи, че Фламенго е финалист в Копа Либертадорес.
Цялата професионална кариера на Рик е преминала в Сеара. Иначе той е юноша на отбора по футзал Мото Клуб, а е минал през школите на Бока Жуниор и Гремио. Дебютира в бразилската Серия А през 2019 г. в мач срещу Гремио.