0

С поред бразилското издание Futebolinterior.com.br 10-кратният шампион на България Лудогорец е сред от фаворитите за подписа на 24-годишния десен бек на Куяба Жоао Лукас.

Той е юноша на Гояс, но дебютира в мъжкия футбол за отбора на Бангу през 2019 г. След това е привлечен от Фламенго, а през 2021 г. е даден под наем на Куяба. В началото на тази година „златните рибки“ откупуват изцяло правата му. 

Понастоящем Жоао Лукас е оценяван на внушителните 2,5 млн. евро, като за подписа му освен Лудогорец се борят още отбори като Спортинг Лисабон и Фиорентина, съобщава днес „Мач Телеграф“.

Козът на Лудогорец пред португалците и италианците е, че в Разград Жоао Лукас ще е неизменен титуляр, докато в по-известните клубове ще трябва да се бори при огромна конкуренция.

Освен че Сисиньо си тръгва от Разград през лятото, почти сигурно неговата съдба ще последва и другият десен бранител - Жордан Икоко. 

Така „орлите“ остават само с Жан Карничник и е логично да се оглеждат  за нови попълнения. Израелски медии вече писаха, че в плановете на шампионите е младежкият национал на България Йоан Стоянов, който играе за местния Кфар Саба.