0

З ащитникът на Лудогорец Сонко Сундберг може да е изиграл последния си мач за 2023 г. на стадион „Шюкрю Сарачоглу“ срещу Фенербахче, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Причината – контузия в глезена, която почти сигурно ще го извади от терените за следващите 2 месеца. Той се сблъска с играч на Фенербахче в самия край на срещата и напусна терена с помощта на патерици, а глезенът му беше бинтован. Нещо повече – на летището в Истанбул доскорошният футболист на Левски се предвижваше с инвалидна количка, която бе бутана от неговия сънародник Бърнард Текпетей.

Дали Сундберг ще бъде опериран или ще се лекува алтернативно, ще стане ясно съвсем скоро. Евентуалното му отсъствието от терените до края на годината ще предизвика сериозни проблеми за Георги Дерменджиев. Той остава с Оливие Вердон, Франко Русо и Георги Терзиев. Опитният Игор Пластун е изваден от първия отбор. Не е изключено при нужда Антон Недялков, който се завърна наскоро, да влезе в центъра на защитата, а отляво да играе или Сон, или Марсел Хайстер.