0

Ш ампионът Лудогорец приключи редовния сезон в Първа лига по категоричен начин, като се разправи с 3:0 с Хебър в Пазарджик. Победата, която е 13-а поредна за Лудогорец през пролетта, направи така, че „орлите“ вече откъснаха разлика от 13 точки пред втория Черно море и 15 пред третия ЦСКА, но „червените“ са с мач пасив. 

На разградчани им е нужен само един успех в оставащите пет плейофни мача след разделянето на първенството, за да официализират титла №13 в своята история.

Това може да стане следващия кръг, когато Лудогорец ще приеме някой измежду ЦСКА 1948 или Крумовград на „Хювефарма Арена“ според зависи къде ще финишират двата отбора след този уикенд.

През първото полувреме на два пъти Бърнард Текпетей се разписа, давайки комфортна преднина на „орлите“, а през второто полувреме влезлият като резерва Руан Секо оформи крайния резултат на „Георги Бенковски. Руан се отчете и с два големи пропуска в срещата, но в крайна сметка се реваншира с трето попадение в срещата.

Хебър, от своя страна, остава на 13-ата позиция във временното класиране, като тимът е с 30 точки и ще се бори за своето оцеляване или с това да не финишира на 14-ото място, което би ги изпратило на баражен плейоф с третия от Втора лига.

Двата тима имат да изиграят още два мача помежду си в полуфиналите за Купата на България.