0

Л удогорец спечели категорично с 4:0 гостуването на Етър във Велико Търново в последен двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Шампионите си осигуриха успеха още преди почивката с голове на Квадво Дуа (3), Тодор Неделев (32), Якуб Пьотровски (37) и Бърналд Текпетей (41). В последните 20 минути домакините играха с 10 души, след като Луис Кордова бе изгонен за втори жълт картон.

Очаквано гостите се настаниха в половината на "болярите" още с първия съдийски сигнал. Домакините трудно отнемаха топката и още в 3-ата минута се оказаха в ролята на догонващи. Якуб Пьотровски изведе Фон Витри на дясното крило и норвежецът без забавяне прати успоредно центриране в наказателното поле на Етър. Там добра позиция бе заел бразилецът Квадво Дуа и от движение прати топката зад гърба на Мартин Величков - 0:1.  

Шанс да удвои резултата се откри пред Бърнард Текпетей в 14-ата минута, но ганаецът стреля встрани от вратата на домакините. След 20-ата минута "болярите" се окопитиха и организираха няколко добри слизания към вратата на Слуга. Хубаво центриране на Димо Бакалов в 26-ата минута от фал внесе напрежение в отбраната на Лудогорец, но никой от играчите във "виолетово" не успя да стигне до нея. 

Тодор Неделев напомни за най-добрите си дни във футбола с фамозно изпълнение на фал в 32-ата минута. Топката бе поставена малко преди дъгата на наказателното поле, а халфът с техничен удар над стената не остави шансове на Величков. 

Четири минути след това малшанс споходи Тодор Неделев, който с чудесен удар нацели гредата. 

Третото попадение не закъсня и в 37-ата минута Якуб Пьотровски бе в прегръдките на съотборниците си. Полякът получи топката от Недялков и с премерен шут покачи на 3:0.

Дъждът от голове продължи и в 41-ата минута се разписа Бърнард Текпетей. Защитникът на домакините Мариян Иванов се подхлъзна и това позволи на Текпетей да напредне и да излезе сам срещу вратаря. Ганаецът завърши със самочувствие и направи 4:0.

През втората част нови голове не паднаха, а 20 минути преди края еквадорецът Луис Кордова остави съотборниците си в намален състав, след като получи втори жълт картон за грубо влизане в краката на Клод Гонсалвеш и бе изгонен.

С победата Лудогорец се изкачи на трето място в класирането. Етър, който само преди 11 дни се опълчи на ЦСКА на същия стадион и бе много близо до точка, заема последното място в първенството. "Болярите" имат само осем точки след 17 мача.