0

Л удогорец победи с 3:0 Крумовград като гост в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Руан Круз се разписа в 9-ата и 59-ата минута на срещата. В края на срещата пък новото попълнение на тима Ерик Маркус вкара при дебюта си, за да оформи крайния резултат.

С трите точки „орлите“ се изкачват на второто място с актив от 16 след 6 изиграни двубоя. Освен това по този начин тимът на Захари Сираков се върна на победния път, що се отнася до българското първенство. В последния си мач преди това Лудогорец направи равен с Черно море. Същевременно Крумовград има 6 точки след 8 мача и временно заема 13-ата позиция.

Лудогорец започна по-активно мача и още в шестата минута можеше да открие. Тисера се озова на стрелкова позиция, но Янко Георгиев показа рефлекс и изби удара му в напречната греда, след която произлезе ъглов удар.

180 секунди по-късно Лудогорец поведе. Руан Круз получи топката на 23-24 метра от вратата и изненада Янко Георгиев с нисък изстрел за 1:0.

В следващите минути срещата утихна откъм положения. В средата на частта разградчани можеха да вкарат още един гол. Първо Янко Георгиев изби удар на Кайо Видал по диагонал, а при добавката Тисера бе блокиран в последния момент от бранител на "жълто-сините". Десетина минути преди почивката Сон се понесе в индивидуална акция, завършила с прекалено висок и много неточен удар.

Второто полувреме в "Коматево" започна шаблонно на последните минути от първото. И пред двете врати нямаше нищо интересно до 56-ата минута, когато Видал стреля по тревата от нелоша позиция. Георгиев обаче бе на точното място и лесно спаси.

След почти един астрономически час игра Лудогорец направи 2:0, а голмайстор отново бе Руан Круз. Бразилецът стреля от въздуха, а шутът му се отклони в Матей Шимич и влезе неспасяемо във вратата на Крумовград.

Седем минути преди изтичането на редовното време, Лудогорец подсигури успеха си. Новото попълнение Ерик Маркус получи топката на левия фланг, напредна към вътрешността на терена, и с прецизен изстрел намери мрежата на "жълто-сините" за трети път - 3:0.