0

Н атоварени часове имаха в Лудогорец в последния ден на трансферния пазар в българския футбол. Изненадващо от Разград си тръгна нападателят Ихинио Марин. Той всъщност остава собственост на „орлите“, но е пратен под наем в полския Гурник Забже до края на сезона. Ихинио дойде в Лудогорец преди година и половина и започна много силно своя престой в тима. След само два месеца – при гостуване на Монтана на „Огоста“, неговият крак беше счупен след единоборство с Раян Сенхаджи.

Последваха операции и възстановяване в продължение на 10 месеца. Испанецът, привлечен преди това от Нумансия, се върна в игра, но далеч от познатата форма. Той изобщо не можеше да се пребори за титулярно място с Пиерос Сотириу, а освен това Лудогорец привлече още двама нападатели – Матиас Тисера и Тиаго от Крузейро.

В Гурник Забже Ихинио ще е съотборник с легендата Лукас Подолски. В състава на треньора Ян Урбан той заменя друг испански таран – Хесус Хименес, който бе продаден на Торонто за 650 000 евро. Целта пред Гурник е участие в Европа, като към днешна дата отборът е шести в класирането с 33 точки.