0

Л удогорец разгроми с 4:1 румънския Университатя Крайова в последна си контрола от летния лагер на "орлите" в Австрия.

"Орлите" поведоха в резултата в 30-ата минута с гол на Кайо Видал след атака, дошла след грешка в изнасянето на Гьоко Зайков. 

В 37-ата минута Ивайло Чочев отне топката в средата на терена и изведе Рик Джонатан, който преодоля вратаря за 2:0. 

Лудогорец вкара трети гол в 54-ата минута, когато Бърнард Текпетей намери след корнер Сон, който преодоля вратаря на румънския тим. 

Ивайло Чочев вкара за 4:0 в 62-ата минута при добавка, след като Руан Круз уцели греда. В 66-ата минута Елвир Колич върна едно попадение за румънците.

„Играем последна контрола, последен ден от лагера. Винаги в един такъв период играчите са по-отпуснати. Всеки иска да се прибере вкъщи, но бяха пределно концентрирани, това си пролича и аз съм много доволен от тях, предвид етапа, в който се намираме от подготовката“, заяви наставникът на „орлите“ Георги Дерменджиев минути след края на срещата.

“Имахме кратка почивка и времето за работа е много по-малко, но аз мисля, ние като треньорски екип се справихме доста добре с функционалните възможности на играчите“.

Дерменджиев каза и кой отбор се е приближавал най-много до стила на игра на Динамо Батуми, срещу който Лудогорец ще започне в Европа: „Мисля, че швейцарците се доближават най-много“.

„Ще тренираме в Разград и най-вероятно там ще има контрола“, разкри още той.