0

Л удогорец направи огромна крачка към титлата, побеждавайки с 1:0 ЦСКА 1948 като гост в отложен мач от VIII кръг на Първа лига.

Успехът, който е първи за „орлите“ в Бистрица над този съперник, дойде късно – в 82-ата минута, а решителното попадение отбеляза познатият джокер – Матиас Тисера. По този начин Лудогорец дръпна с 9 точки пред втория ЦСКА, което прави битката за титлата почти решена.

Първото по-добро положение логично се откри пред шампионите, като в 12-ата минута Тодор Неделев пробва да изненада Петър Маринов от фаул, но вратарят изби. Осем минути след това Тодор Неделев качи топката на главата на Диниш Алмейда след корнер, който по чудо не уцели вратата. След това домакините сбъркаха на два пъти – първо Емил Ценов, а след това и Петър Маринов сбъркаха, но Руан и Рик изиграха аматьорски въпросните ситуации и не се възползваха.

В 26-ата минута и напречната греда спаси ЦСКА 1948. Той бе изведен от Тодор Неделев зад защитата и сам срещу Петър Маринов нацели напречната греда. Десет минути по-късно Тодор Неделев също пробва своя мерник, но кълбото не намери целта, минавайки изключително близо. В 40-ата минута гредата отново спаси домакините. Този път след удар на Текпетей. През първата част доминацията на разградчани бе огромна, като те отправиха 10 удара към вратата на Петър Маринов, а два пъти гредите спряха шампионите. 10 бяха и корнерите, от които обаче шампионите не се възползваха.

В началото на втората част Талис пробва да изненада Серджио Пад с далечен удар, но вратарят спаси. След това пък Педриньо пропусна отлична възможност с левия крак. За отбелязване е това, че на почивката в игра за ЦСКА 1948 влезе 16-годишният Марто Бойчев, който замени Емил Ценов. След час игра Педриньо нанесе истински снаряд към Серджио Пад, но вратарят на Лудогорец спаси. В тези минути домакините играеха по-активно.

В 70-ата минута резервата Квадво Дуа бе намерен в наказателното поле, но не успя да отиграе достатъчно добре, а Маринов се намеси страхотно, спасявайки с крак. Минута след това Дуа стреля с глава, но покрай вратата.

Осем минути преди края на срещата щастливият джокер на „орлите“ Матиас Тисера счупи нулите на таблото. Влезлият 10 минути преди това аржентинец избяга от защитата на „червените“ след хубаво подаване на друга резерва – Кайо Видал, и отблизо не остави шансове на Петър Маринов – 1:0 за Лудогорец.

След попадението ЦСКА 1948 се впусна в бурни атаки, но стигна единствено до един точен удар на Карагарен, уловен без проблеми от Серджио Пад.