0

Л удогорец реализира първия си входящ трансфер преди новия сезон. 13-кратните шампиони привлякоха като свободен агент германския вратар Хендрик Бонман. Запоследно той игра за елитния австрийски Волфсбергер. 

Роденият на 22 януари 1994 година ас ще бъде представен пред медиите на пресконференция в началото на лятната подготовка, която започва на 10 юни в София, където вече мина медицински тестове и подписа договора си. За разградчани той ще се подвизава с №39. 

"Много се вълнувам да стана част от Лудогорец. Още при първия разговор с ръководството на клуба почувствах, че мястото ми е тук. Амбициозните цели напълно отговарят на моя манталитет и начин на работа. Очаквам с нетърпение вълнуващите предизвикателства през следващия сезон и ще дам всичко от себе си, за да ни помогна да постигнем големите си цели", коментира Бонман. 

Вратарят започва кариерата си в родния Рот Вайс Есен, след което последователно играе за Борусия Дортмунд (с който печели Суперкупата на Германия през сезон 2014/2015 и купата на страната през 2016/2017 г.), Мюнхен 1860, Вюрзбургер Кикерс и Волфсбергер.