0

З накова фигура в историята на ЦСКА от близкото минало се озова в Лудогорец. Любимецът на сектор „Г” от края на 90-те Красимир Чомаков бе обявен за нов помощник-треньор на дубъла на 13-кратните шампиони, който се подвизава във Втора лига.

В Разград 43-годишният бивш дефанзивен халф ще бъде асистент на някогашния си съперник от Левски – Захари Сираков, като ще се занимава и с подрастващите таланти в клуба.

Чомаков има известен опит в треньорството. Между юли 2020-а и март 2021-ва е асистент на трима различни наставници в ЦСКА.

Роден на 8 юни 1977 г.,  той е продукт на знаменитата школа на Марица Пловдив, където е съотборник с фамозните Румен Христов-Ромарио и Сашо Александров-Кривия. Кариерата му преминава през ЦСКА и в периода 1997/2000 пленява сърцата на „червените” фенови, като записва 82 мача, бележи 10 гола и става вицешампион. После отива в италианските Равена и Лече и гръцкия Паниониос, а оттам се връща пак на Апенините – в Бока Сан Лазаро, Пицигетоне, Кремонезе и Леко, преди за кратко да се прибере в Пловдив и да заиграе в местния Спартак. Не след дълго отново поема към Италия и нискоразредните Зола Предоса и Атлетико Кастеначо. Чомака мачове за всички формации на националния отбор на България.