0

Л удогорец представи поредните си нови футболисти, които ще носят зелената фланелка през пролетта на 2022-а година. 

Техническият директор на клуба Козмин Моци връчи екипите на нападателя Игор Тиаго и на левия защитник Дени Групер. Групер, който има мачове за младежкия национален отбор на Израел, ще играе с номер 14. Тиаго получава фланелката с номер 9.

Преди това шампионите привлякоха Рик Джонатан, вратаря Симон Слуга, нападателят Матиас Тисера, Жан Карничник и крилото и национал на България Спас Делев.

"Аз се надявам, че те ще помогнат много на Лудогорец и в края на месец май да сме шампиони, заяви Моци.

"За мене Лудогорец е много голям клуб, който се състезава в Европа, в Шампионската лига също така. Да съм тук е сбъдната мечта", заяви 22-годишният Дани Групер, който идва от Апоел (Тел Авив). Групер има и румънски паспорт. "Работих здраво, за да стигна до тук. И съм щастлив, че ще мога да играя на високо ниво. Ще продължа работя здраво всеки ден, за да дам най-доброто от себе си и да се преборим във всеки турнир".

Въпреки че основната му позиция е ляв бек, Групер има добър десен крак, а също така е играл и по-атакуващо като уинг-бек.

"Смятам, че съм много бърз футболист с много добра техника и мога да помогна на отбора когато пресира високо. Изборът ми беше лесен, защото е голям отбор и е известен в Израел. 

Мнението за клуба е много добро. За мене е голям трансфер и възможност да покажа най-доброто. Познавам и израелски играчи, които са били тук и имат много добро мнение. Истина е, че не съм играл в последните две седмици, но съм тренирал много добре. И ако треньорът реши, аз съм готов".

Високият 188 см Игор Тиаго Родригес е на 20 години, идва от Крузейро (Бело Оризонте) и ще засили конкуренцията в атаката на тима.

"Лудогорец е много популярен в Бразилия, знаем, че има 10 поредни титли и се бори за Шампионска лига и Лига Европа. 

Дошъл съм тук, за да печеля титли и да помогна на отбора да постигне всички цели. Лека по лека с моята адаптация се надявам да стана основен футболист. Това, че има конкуренция е много добре за всеки един клуб, но се надявам с моята работа да спечеля титулярно място, каза още Игор Тиаго. 

„Смятам, че са най-силните ми качества са, че съм физически силен и имам добра техника и скорост. И се надявам, че ще помогна на отбора да играем в Шампионска лига или Лига Европа, защото това е една от моите мечти", обясни бразилският нападател.