0

Г олмайсторът на Крумовград и Първа лига за изминалия сезон – Александър Колев, получи приза „Футболист №1” за месец май. 31-годишнят бивш нападател на ЦСКА 1948 потвърди, че се водят преговори с Левски за негов трансфер, като има оферти и от чужбина, но самият той предпочита да остане в България. По „синята” тема той фактически си призна абсолютно всичко и вече е от ясно по-ясно, че приказките на спортния директор на Крумовград Ничо Ничев, че от „Герена” дават обидно малко пари са били пунт и пластика.

 „Искам да кажа, че беше един доста тежък сезон, неочакван за Крумовград. Искам да благодаря на целия щаб, футболистите и феновете, че направихме силен сезон. Представихме се достойно дори в шестицата. Станах голмайстор на първенството. Не съм и предполагал, че може да се случи с отбор като Крумовград. Не го подценявам отбора, но е доста по-трудно с по-скромен и малък отбор да постигнеш успехи. Щастлив съм от сезона и не ми се искаше да свършва“, започна Алекс и премина към мачовете на националния отбор с Румъния (0:0) и Словения (1:1), в които игра:

„За мен лично проверките с националния отбор бяха полезни. Вижда се добро лице на България. Г-нИлиев има облик и стил на игра. Има неща, които да се подобряват. В защита отборът седи добре. Взехме си поука от предните мачове да не допускаме голове в края. Трябва да подобрим нещата в атака, за да сме по-креативни и да създаваме положения. Срещу Румъния не се получи да вкараме. Отборът започва да има облик, с който ще бъде една идея по-лесно за Лигата на нациите. Там играем с отбори от нашата черга и ще са важни победите“.

„Ще излъжа, ако кажа, че няма разговори с Левски. Малко натоварващо ми идва всеки ден да излизат неща за Левски. Малко прекаляват някои медии. За 90% не знам от това, което е написано. Ще видим какво ще се случи. Имам договор с Крумовград и нищо не ми е съобщено от ръководството – дали са се разбрали, или не. Утре не подписвам с Левски, това мога да кажа. Има преговори. Ще видим докъде ще ги докараме. Дай Боже да се случат нещата. Желанието и на двете страни е да играя в Левски. Да, имам няколко оферти от чужбина, които коментирам с Крумовград. За мен и моето семейство обаче е важно да остана в София, тъй като имам две деца, малкият трябва да почва училище. Ще видим какво ще стане, сега е време за малко почивка. Нещата още са далеч от подпис. Засега се пишат спекулации“, завърши той.