0

П одготовката на българските клубове за пролетния полусезон приключи и в днешния си брой в. "Мач Телеграф" анализира кой какво свърши по време на паузата според резултатите в контролите.

Огромна част от отборите заложиха на лагери в Турция, като единствено Ботев Вр избра все по-рядко предпочитана в последните години дестинация - Кипър. На острова на Афродита врачани изиграха две много престижни проверки със сръбските грандове Партизан и Цървена звезда. 

Очаквано ги загубиха, а спарингът със „звездашите” ще се запомни и със скандала, който доведе до прекратяването му при резултат 2:1 за сърбите.

Доста елитни клубове пък останаха да тренират на родна земя. От Топ 6 ЦСКА 1948 и Локомотив Пд бяха в България, а същото направиха още Берое, Локомотив Сф, Хебър, Пирин и Етър.

Лудогорец, Левски и ЦСКА проведоха лагери в Турция, а „сини” и „червени” дори пътуваха в един самолет на отиване, което досега не се беше случвало. 

Нито един от двата гранда, а и от всички останали клубове в елита като цяло, не показа някакво постоянство в контролите, най-вече като резултати, но също така и като игра. 

Разбира се, извинението за това е лесно и тривиално – че именно януари и февруари е времето за експерименти, а когато се експериментира или се пробва нещо ново, резултатът никога няма гаранция, че ще е положителен.

Шампионът Лудогорец вече започна с официалните мачове и дори взе първи трофей за годината – Суперкупата. 

В мача със солидно отслабения през зимата ЦСКА 1948 „орлите” не бяха никак убедителни, но и при тях тепърва ще се оценява, доколко ползотворна е била работата в Турция. Поне засега обаче се очертава, че пикът във формата може би няма да е през февруари. Окончателният отговор на този въпрос ще се види вероятно още на мачовете срещу Сервет в Лигата на конференциите, първият от които е днес. 

В каква форма са „орлите“, Черно море, ЦСКА, Левски и останалите в Първа лига – четете анализа с подробна статистика в днешния „Мач Телеграф“