0

Н ай-четените вестници „Мач Телеграф“ и „Телеграф“ отличиха призьорите в най-популярната и силна аматьорска лига по мунифутбол в България Sofia Premier League. Богомил Русев и Екатерина Томова бяха специални гости на церемонията и наградиха победителите в Суперлигата и SPL FLAME. В първото ниво шампион стана Bombeta.

Тимът на Николай Николов и Благой Александров бе най-добър сред най-добрите и вдигна титлата и златните медали. На второ място остана отборът на ФК Класиците, а трети са Младежите. При индивидуалните награди най-добър вратар е Емилиян Чакъров от Наказателно отделение, Недко Бръмчев ФК Класиците е защитник на сезона. Асистент с 18 точни подавания е Андрей Попов от Bombeta. Голмайстор с 36 попадения е съотборникът му Мартин Ангелов. За MVP бе избран Кирил Сашов също от Bombeta.

В SPL FLAME пък Хегемон оправда името си и завоюва титлата в SPL FLAME! Тимът на Йордан Тодоров оправда името си и грабна златните медали, както и банкет в популярното заведение! На второ място остана отборът на Средец, а трети се нареди Летящия холандец. Малката купа спечели VR7 Services.

При индивидуалните награди най-добър вратар е Георги Гълъбов от Средец, а най-силен защитник е Любомир Мирчев от Хегемон. Асистент номер 1 с 41 точни подавания е Жоро Георгиев от Летящия холандец, а голмайстор е Цветелин Гетовски от Средец с 57 попадения. За MVP бе избран Виктор Александров от Хегемон.

Бяха наградени още и призьорите в други две от дивизите в Лигата. Аристократите спечелиха в SPL3. Тимът удари конкуренцията в дивизията през сезона и заслужи златните медали. На второто място остана тимът на SS Sofia, а с бронзовите медали се окичи тимът на ФК Джентълмените. Малката купа спечели Хардкор Пинко.

При индивидуалните награди най-добър вратар е Мирослав Фърладжов от SS Sofia, а Калин Герасимов от ФК Джентълмените е най-силен защитник. С най-много асистенции се отличи Филип Джалов от Аристократите, а голмайстор стана Емил Байкушев от ФК Динамит. За MVP бе избран Мартин Генчев от Аристократите.

В SPL4 пък Войводите са номер 1. Тимът на Николай Николов надви конкуренцията през сезона и спечели златните медали. На второ място остана достойния съперник LOS CABRONES, а с бронзовите медали се окичи тимът на САНТОШ. Малката купа в SPL4 бе спечелена от Дружба Сити.

При индивидуалните награди Николай Николов от Войводите стана най-добър вратар. За най-силен защитник бе избран съотборникът му Божидар Димитров, а Любо Николов от LOS CABRONES направи най-много асистенции – 31. Кирил Сашов от Войводите изригна с най-много голове (59), а за MVP бе избран Георги Димитров от САНТОШ!

Записването за новия сезон ще стартира в началото на август, а мачове започват месец по-късно в началото на септември!