0

„Когато един юноша започне да играе за първия тим на ЦСКА, той получава толкова голям кредит на доверие, за какъвто всеки чужденец само може да си мечтае. Точно заради това сега феновете са изпълнени с оптимизъм от завръщането на Йоан Борносузов при „червените“. Защото 20-годишният футболист е смятан за най-големия талант, който е бил в школата на ЦСКА, в последните години”, пише в новия си брой „Мач Телеграф”.

Вестникът припомня, че неговото отиване в италианския Дженоа е предизвикало големи скандали.
Въпросният трансфер стана факт  точно преди, горе-долу преди около 5 години, така ги брои и самият Йоан, ако се съди по емоционалния му пост за раздялата си с Генуа опреди 3 дни.

Ето обаче как продължава „Мач Телеграф”: „В касата на „Армията“ влязоха 200 000 евро, но шефовете на клуба не искаха тези пари, а да задържат най-талантливият си футболист. Заради напускането на Йоан неговият баща Атанас Борносузов, бивш футболист на Литекс, Левски, Нефтохимик и други, който беше треньор в школата, беше уволнен от тогавашния директор Пауло Кардосо. След това някогашният халф отиде в ЦСКА 1948.

Йоан играеше редовно в Примаверата на Дженоа. Той реализира 25 гола и даде 14 асистенции в общо 102 мача за отборите до 17, 18 и 19 години на „грифоните“. Но така и не стигна до мъжкия отбор на Дженоа. И явно точно това, плюс любовта му към ЦСКА, го карат да приеме предложението на новите шефове на клуба.

За никого не е тайна, че „червените“ изпитват остра нужда в атака. Фернандо Каранга напусна безславно и така новият треньор Томислав Стипич остана без централен нападател. Навярно и чуждестранен таран ще бъде привлечен, но към момента №9 на ЦСКА се казва Йоан Борносузов. И именно той ще носи тази емблематична фланелка.”

Цялата статия плюс статистиката му в Италия, както и още много за четене за ЦСКА – в днешния брой на „Мач Телеграф”