0

Л удогорец стана за смях в неделя вечер, когато цяла България очакваше победа над раздирания от проблеми Пирин Бл, но вместо това шампионите паднаха от храбрите момчета на Христо Янев и така ЦСКА дръпна с 4 точки на върха след 22 кръга.

Защо обаче се стигна до този шокиращ резултат? Като цяло напрежението витаеше във въздуха и издънката изглеждаше близо. Отборът се спаси на Коритото срещу Спартак Вн най-вече заради Серджио Пад. Срещу Славия хиксът бе разбит в продължението от Густаво Нонато. Равният с Левски на „Герена“ е в графата „планирани“ и така дойде загубата от предпоследния в класирането – Пирин.

Какви грешки обаче направи Анте Шимунджа, който ползва привилегията на малцина да остане на поста треньор на Лудогорец повече от година. Такава имаха само Ивайло Петев и Георги Дерменджиев. Много други силни специалисти, като Димитър Димитров-Херо, Пауло Аутуори, Павел Върба и Валдас Дамбруаскас, нямаха този лукс. Стойчо Стоев пък събра над година в Лудогорец след двата си престоя в Разград.

1.СЛАБАТА ПОДГОТОВКА

Лудогорец влезе тотално неподготвен в пролетния полусезон. Това се видя още срещу Спартак Вн, където футболистите на последния в класирането създадоха много главоболия на „орлите“. Последва домакинство на Андерлехт, в което Лудогорец направи силни 15 минути и в крайна сметка стигна до победата с голяма доза късмет. После Славия изтормози до краен предел „орлите“, а в реванша срещу Андерлехт отборът на Анте Шимунджа не успя да се надскочи и отпадна след дузпи. Дори и на „Герена“ не се виждаше как Лудогорец може да спечели, макар и да създаде по-чистите положения. Мачът с Пирин вече е коментиран достатъчно и резултатът казва всичко.

2.КОНТУЗИИТЕ

Няма как наставникът да е виновен за големия брой контузии. Но когато в един отбор има много травми за кратко време, освен кондиционния треньор, погледите са вперени и в старшията. В случая Шимунджа. За два месеца – от началото на зимната подготовка досега, в Лудогорец има 8 сериозни контузии. Две са много тежки – на Рик Джонатан и Диниш Алмейда, които няма да играят до края на сезона. По-леки, но достатъчно дълготрайни, са травмите на Бърнард Текпетей, Густаво Нонато, Матиас Тисера, Аслак фон Витри и последно Антон Недялков. Такава пандемия от контузии в Разград не помнят. Няма как случилото се в подготовката да не се отразява на футболистите сега.

Кои са останалите 3 грешки, прочетете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".