0

Д ен преди конгреса на футболната ни централа в ."Мач Телеграф" припомня, че Георги Иванов-Гонзо вече има една победа над Димитър Бербатов във важна битка.

Датата 13 май 2000 г. е една от най-запомнящите се за българския футбол. Тогава синият таран Георги Иванов-Гонзо отбеляза знаковия кървав гол, който донесе победата с 1:0 над ЦСКА във Вечното дерби. С този успех „сините“ успяха да спечелят и първата си титла от 1995 година. И докато Гонзо показа характер на победител и бе големият герой в срещата, то антигероят бе Димитър Бербатов. Нападателят на ЦСКА направи четири фрапантни пропуска и бе освиркан бурно от самите „армейски“ фенове, което доведе до сълзи майка му Маргарита, гледаща дербито от трибуните. И докато Георги Иванов винаги е на челно място в „синия“ пантеон, то Бербо така и не се превърна в любимец на „червените“ фенове, докосвайки се дори малко до ореола, който имат Стоичков, Стойчо Младенов и Любо Пенев.

Характерът и железните топки на Гонзо винаги са му отреждали особено място сред „сините“ герои и с работата си впоследствие той показа, че спазва до последно принципите си и никога не предава хората, които са го подкрепили. 

И докато Гонзо винаги е бил непосредствено до футбола ни, опитвайки се да решава проблемите му и да бъде активна страна, то Бербо до последно бе само наблюдател, а феновете на Пирин още не могат да му простят дистанцираността при финансовите проблеми и казусите с лиценза на любимия клуб. 

Бербатов дори не избра правилния път да завърши кариерата си в ЦСКА или поне в Пирин, а предпочете да направи последно десет в Индия.