0

В . „Мач Телеграф“ прави в днешния си брой анализ на играта на новите попълнения на ЦСКА при нулевото равенство с Хебър. Ето как играха те според изданието.

*Майкъл Естрада

Еквадорецът игра много под очакванията в Пазарджик и логично беше заменен от Саша Илич доста преди края на мача с Хебър. Изглеждаше тромав и некомбинативен в първия си официален мач. Същото можеше да се каже обаче и за дебюта на Дюкенс Назон, който впоследствие се превърна в един от най-добрите футболисти на тима. Иначе Естрада е изключително здрав физически, а сякаш силата му е във въздуха, където трудно може да му се вземе топката. 
Майкъл е далеч от желаната форма. Очевидно е назад в подготовката, а е закъсал и откъм голове. Нападателят няма попадение в официален мач от доста време и това със сигурност му тежи. Сигурно е, че Естрада ще има необходимост от повече време за адаптация.

*Сейни Санянг

Привидно гамбиецът направи добър мач, защото беше доста активен по фланга. Той демонстрира отлично скорост, беше пробивен и агресивен. Истината обаче е, че Санянг в никакъв случай не игра добре в защитен план. Личи си, че африканецът има още да учи и то много в тактически план. Едно е да играеш на терените из Гамбия, а съвсем друга на тези в Европа. Просто футболът е коренно различен и Санянг трябва бърза да разбере, че е защитник, а не крило. Щом срещу Хебър, който се защитаваше през по-голямата част от времето на мача, се видя, че Сейни има проблеми в дефанзивен план, значи срещу по-силните отбори този недостатък ще се набие още по-солидно в очите.
Истината е, че когато се вземе футболист директно от Африка, с него трябва да се работи много, защото оттам идват играчи, които имат очевидни физически данни и добри технически възможности, но всичко останало е далеч от стандартите.

*Матиас Фаетон

Националът на Гваделупа, който късно се присъедини към подготовката на ЦСКА, се появи в игра след почивката и моментално загатна за високата си класа. Той очевидно ще вдигне много нивото на "червените", но ще му трябва време, за да влезе в час. Иначе боравенето му с топката, предвижването на терена и динамиката в действията му показаха, че ЦСКА са взели много силен футболист в негово лице.

*Браян Кордоба - Не игра в мача, а остана на пейката. Не се появи на терена, дори след като титулярът Християн Петров беше заменен от Мено Кох.