0

 

Много се изговори и изписа за лудите нощи на Лудогорец в Европа. Днес ще стане ясно дали "орлите" ще напишат поредната страница в своята история, разкъсала от емоции родния футбол. Дали тимът на Георги Дерменджиев ще удари Сервет и ще продължи към 1/8-финалите след 10-годишна пауза - един Господ знае. Както се казва в клишето - футболът е непредвидима игра.

Истината е, че и тази година Лудогорец показа на Европа, че и в България има силни отбори и отлични футболисти. "Орлите" пак бяха този флагман, който компенсира малко или много факта, че останалите родни тимове отпаднаха от турнирите преди още да е свършил отпускарският месец август. Доста клубове вече осъзнаха, че Лудогорец е едно богатство на родния футбол, защото го дърпа напред, защото успехите му вкарват пари в отборите от УЕФА, защото "зелените" качват националния ни коефициент и така всички са в по-добра позиция при жребиите... Други обаче все още не осъзнават и пишат декларации, живеят в света на вечната конспирация и най-лесното и прозаично - оправдават се със съдията.

През последните 10 години само Лудогорец е играл в Европа на пролет. Само "орлите" са побеждавали грандове в турнирите, докато най-голямата гордост на останалите родни клубове е, че "били играли добре и паднали с малко" и, че "навремето всички се страхували от тях".

Да погледнем в настоящето, дами и господа. С фактите не може да се спори. Всъщност може, но ползата е нулева и води само са излишни емоционални умозаключения, необлагородени от интелекта.

Истината е, че красотата на чистия ум и силната игра люпят нови и нови "орли" след всеки мач на тима в Европа. Това ще се случи и в реванша със Сервет. Каквото и да стане в него, Лудогорец вече свърши страхотна работа и за себе си, и за България. Предстои поредното издание на Магнетично с Лудогорец.
БОГОМИЛ РУСЕВ

Още интересни текстове четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX