0

„Добър трансфер на ЦСКА ще бъде, ако вземат Флорина Иванова за пресаташе. Иначе демонстрирахме изключително слаба игра срещу четвъртодивизионен отбор – Кематен“, започна шеговито анализа си пред „Мач Телеграф“ Георги Илиев – Майкъла.

„На тези хора футболът им е само за развлечение. Не знам как с тези момчета ще се борим с Лудогорец за титлата. Как да стане? Не съм доволен, безобразна игра. Това няма нищо общо с ЦСКА. Вероятно сега се набляга повече на физическата подготовка, но нищо от видяното не ми допадна. Нито един играч не видях, който може да бъде лидер на този отбор. В нито една линия не видях нещо хубаво. В защитата беше безобразно слабо представянето, халфовата линия също.

В нападение също нито едно положително нещо не видях. Тези млади момчета имат ли качества за ЦСКА и амбициите за шампионска титла и Европа? Млади са имат качества, може да успеят да се развият, но на този етап няма нищо, което да показват, че са достойни да носят червената фланелка. Говорим за конкуренция за шампионска титла... Те имат място в ЦСКА, но не и за отбор, който ще се бори за първо място в първенството. Нито един не видях и от българите и от чужденците, който да ми направи впечатление. Даже Левски направиха много по-силни трансфери. Двете нови попълнения Шопов и Туфегджич също не ме впечатлиха. Лазар вкара два гола на камериери, градинари и т.н. Не мисля, че двамата са такъв фактор, че ЦСКА да разчита на тях. С този състав ще ни е трудно да запазим второто място от Левски“, сподели Майкъла.

„Имаме много хора с контузии, особено в защита. Саша Илич работи с това, което има. Този материал, който разполага с него не отговаря на нивото и класата на ЦСКА и на феновете на клуба. Мисля, че това ще се отрази в един момент през сезона. Кох и Матай не се готвят заради травми. В момента „армейците“ не са подготвени за първенството. Този отбор с този състав няма шанс да е конкуренция на Лудогорец. Момчетата са добри имат качества, но не могат да изместят разградчани. Тези футболисти не са доведени от Илич.

Той не е участвал в нито един трансфер до този момент. Той не си е довел нито един играч. Моето мнение е, че на всички позиции имаме проблеми. Сега ако се продаде и Кайседо ще стане още по-тежко. Каквито и пари да му се вземат ще сме на печалба“, продължи той. „Концепцията за стадиона е добра, всичко е отлично. Единственото нещо, което не ми харесва е, че всичко ще започне на 1-ви април. Деня на лъжата, това малко не ми харесва и никой не го коментира. Нито журналистите, нито никой. Как може да не му прави впечатление на никой. Журналистите трябва да питат 1-ви април не е ли лош ден за начало на този проект. Всяка друга дата е великолепна в сравнение с тази, дори и петък 13-ти е по-добре. Предлагам да не е 1-ви април. Иначе всичко е добре. Ганчев е добър бизнесмен и сроковете ще се спазят. Няма да сме като Левски без козирка, започнем ли стадиона ще го вдигнем“, завърши той.