0

Б ившият играч на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла коментира пред вестник „Мач Телеграф“ това, което е видял в играта на „червените“ през есента. Той заяви, че тимът има сериозни шансове да стане шампион, но трябва и доза късмет, който според него до този момент е бил с „армейците“.

„Доволен съм от това, което ЦСКА показа през есента. Саша Илич изцеди максимума от тези футболисти и е хубаво, че сме на първо място. Дано и през пролетта да имаме този шанс. Левски ще се борят да влязат в Топ 3.

Ужким играят добре, а все падат или завършват наравно. ЦСКА играе добре. С тези играчи, които имаме, се представяме много добре. Мисля, че ако имаме късмет през втория полусезон и играем добре, може спокойно да станем шампиони през тази година.

Лудогорец е наистина слаб през този сезон и трябва да използваме това нещо. Догодина разградчани вече няма да са на това ниво. Трудно ще е да задържим върха. През втория полусезон винаги играем по-слабо, но дано този път да има промяна. Има една приказка - Няма да е все така! Тази година мисля, че ще имаме повече късмет и ще станем шампиони. Не са ми направили сериозно впечатление в даден мач.

В Разград играхме добре, но загубихме. Аз предпочитам да не играем чак толкова силно, но да не загубим. В Разград никой не ни пречеше да вкараме три гола. За да станеш шампион не трябва да играеш добре, а трябва да биеш. ЦСКА има два мача. Срещу Лудогорец и срещу Левски, всичко останало е в графа задължителни.

През тази есен имахме два мача и в тях допуснахме поражения. Вторият полусезон се надявам от двата да вземем поне четири точки и да станем шампиони. Дано да започнем да правим и стадиона. Това ще е за феновете. Една добра реакция, която ще ги върне на стадиона. По този начин ще се види, че ръководството се занимава сериозно и има интерес. Не започнем ли стадиона през март месец, дори и да станем шампиони радостта на феновете няма да е пълна. Имахме късмет в много мачове до този момент.

Хубавото е, че имаме играчи, които умеят да бележат от статични. Повечето ни победи са все такива - или от ъглов удар, или от пряк свободен. Надявам се, че ще ни покрие късметът и през пролетта и ще играем също така по-атрактивен футбол. Много точки взехме на късмет, но по-добре е така. Имаме нужда от подсилване в защита. Може би един добър бранител, който да допринесе за още по-стабилна игра. Един плеймейкър и един голаджия ни трябват.

Около трима човека, но това си е работа на треньори и ръководители. Има си треньор и той си знае най-добре. Не бива да взимаме играчи, които да ги съживяваме, а наистина класни футболисти. Трябват хора, на които ЦСКА да разчита. Притеснява ме представянето на младите. Илич им дава шанс за Купата, а те не го използват. Трябва да покажат, че заслужават да са там“, сподели той.

„Надявам се да не стане като предишния сезон, когато пак бяхме първи и после завършихме на 15 точки зад Лудогорец. Дано до последно да сме фактор в първенството. Надявам се и феновете да се върнат, защото този отбор е техен. Очаквам и добро съдийство. Не разбрах съдията на мача за Купата между Лудогорец и Левски с какво беше безобразен.

Според мен реферът се справи много добре. В общи линии се справи на 90% добре. Ама, когато на даден треньор отборът му не играе добре и той търси оправдание със съдията. Когато един съдия свири за неговия отбор е добър, а иначе не е. Това важи за почти всички. На световното виждаме адски много съдийски грешки, но никой нищо не казва“, завърши Майкъла.