0

Б ившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла определи като некоректна и непрофесионална реакцията на Левски спрямо БФС. В интервю в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“ Майкъла коментира заканата на „сините“ да допуснат публика срещу Ботев Пд, напук на санкцията от 1 мач без фенове, наложена от Дисциплинарната комисия на футболната централа.

Според Майкъла декларацията на Левски си има логично обяснение. „Това е голям финансов удар по „сините“, защото при 15-20 хиляди души публика могат да вземат 50-60-100 хиляди лева. А така БФС ги лишава от сериозен приход, с който биха покрили вноски от НАП, част от задълженията. Но си има точки в правилника, които предвиждат наказание за един мач, макар да не разбирам материята“, каза Илиев.

"Така всеки ще започне да си прави подобни неща – днес ЦСКА ще каже „Внимавай, Михайлов, да не стане пак блокада на базата в Бояна“, утре Локо Пд ще го направи, вдругиден Славия. Какво е това? За мен е безхаберие и незачитане на правилата на футболния съюз. Всеки иска да си решава така, както го устройва.“

Майкъла не изключва на „Герена“ наистина да изпълнят заканата си и да пуснат публика срещу Ботев Пд. 

„Нищо чудно, в България всичко е възможно и всичко е позволено. От Левски са прави, че ЦСКА са пожалени, когато на „Армията“ хвърляха седалки и камъни по Ради Здравков. Тогава задължително трябваше да има решение и наказание. 

Но Левски очевидно върви добре и се развива в правилна посока. Преди, като бяха в криза и нямаха пари и спонсор, мълчаха, а сега изведнъж станаха вече фактор. Цял живот са били толерирани“, завърши Георги Илиев.

Цялото интервю с Майкъла - в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".