0

Б отев Пд с огромна доза късмет преодоля Славия, след като получи четири греди, но в интерес на истината трябва да се признае, че част от мачовете, които „канарчетата“ загубиха, заслужаваха да спечелят минимум точка. Така бе и срещу Спартак Вн, и срещу Черно море, когато получиха два гола от варненци в добавеното време и загубиха в крайна сметка с 3:4. Подобна бе и ситуацията при  равенството с Берое, когато „жълто-черните“ смачкаха съперника си, но допуснаха гол в последните секунди. 

Елвис Ману може да се окаже Victory факторът за бъдещите успехи на „канарчетата“, ако в клуба успеят да мотивират и дисциплинират ганаеца. Безспорно бившият нападател на Лудогорец е футболист с много качества, но очевидно трудно намира стимул да ги покаже. Ману е еднакво добър в това да вкарва, да подава и да дриблира. Голям проблем е обаче мобилизирането му за защитни функции. Той е идеалният партньор, който да може да осигури повече пространство и добри пасове за Антоан Бароан. 

Ману има 7 мача за Ботев от началото на първенството като първият е равенството с Берое. След това има само един двубой, в който ганаецът не се е разписал или не е дал асистенция – при загубата с 0:1 от Локо Пловдив, когато е на терена 80 минути. Ману се разписа за успехите със Славия и Септември и при загубата от Спартак Варна. Асистенциите пък му бяха срещу много силни съперници в лицето на Черно море и ЦСКА 1948. В три от следващите четири срещи летвата пред Ботев е още по-висока – Лудогорец, Левски и ЦСКА. Ману обаче е играч, който може да извади точно такива мачове.

Още разработки четете във в. "Мач Телеграф"