0

В тородивизионният Марек и старши треньорът Анатоли Нанков постигнаха споразумение за прекратяване на договора помежду си по взаимно съгласие.

"Разделяме се с добри чувства и с уважение. Благодарим му за свършената работа и му пожелаваме успех занапред", съобщи спортният директор на тима от Дупница Милен Лахчев.

Нанков пое състава през юни, след като преди това през пролетта за около месец и половина беше асистент в щаба на Стамен Белчев в ЦСКА, а преди това за кратко водеше друг отбор от Втора лига – Струмска слава Радомир.

Причина за раздялата стана незадоволителното представяне на дупничани напоследък. Марек заема 12-ото място в класирането с 16 точки след 12 кръга, но от началото на септември отборът постигна само 1 победа в 7 мача. Чашата на взаимното търпение обаче преля в неделя, след загубата от аматьорския ФК Кюстендил с 1:3 в първия кръг от турнира за Купата на България.

„Тоя Толята бил уникален... Чакал с нетърпение мача Левски - ЦСКА, а не знае, че мачът на Марек с Кюстендил бил важен.. При положение, че е треньор на Марек и му се плаща заплата... Облякъл екип на Марек и има очи да говори за други два отбора и то минути след загуба на неговия отбор... Абе, Толя, какво ни интересуват нас Левски и ЦСКА?! Язък, че беше добър футболист... Когато и да си тръгнеш, все ще е късно...”, това написаха малко след поражението в най-голямата фенска фейсбук група на клуба „Името Марек е религия“.

Милен Лахчев и досегашният помощник-треньор Светослав Георгиев ще водят временно състава до определянето на нов постоянен наставник.