0

Л окомотив Пловдив допусна втора поредна загуба в контролите от зимната си подготовка, след като играчите на Александър Томаш отстъпиха с 0:2 като гост на втородивизионния Марица Пловдив в петата си проверка по време на паузата в шампионата. 

Автогол на Мартин Паскалев в края на първата част и попадение на Станислав Маламов в началото на второто полувреме донесоха успеха за "жълто-сините".

Локомотив започна по-силно срещата на стадион "Марица" и още в третата минута удар на Райнов с глава мина покрай вратата. Две минути след това гостите имаха претенции за незачетено попадение при разбъркване след центриране от корнер, като при тази ситуация останаха съмнения дали топката премина голлинията, но съдиите оставиха играта да продължи.

В 15-ата минута Начев спаси изстрел на Бабакар Дион, който рикошира и в крал на бранител на домакините. Веднага след корнера стражът на Марица отрази и опасен удар с глава на Хорхе Сегура.

В 40-ата минута Марица поведе в резултата. Веселин Марчев центрира прострелно от левия фланг и Мартин Паскалев в опита си да изчисти вкара топката в собствената си врата.

Веднага след подновяването на играта от центъра Медвед можеше да изравни, останал очи в очи с Начев, но стражът на Марица парира неговия изстрел.

На полувремето старши треньорът на Локомотив Александър Томаш направи множество промени в състава си. Веднага след подновяването на играта през втората част домакините удвоиха преднината си. “Жълто-сините” разгърнаха бърза атака, която завърши с гол на Станислав Маламов от близка дистанция след подаване отдясно.

В 56-ата минута удар на Димо Бакалов премина встрани от вратата.

В 72-ата минута Илия Николов отрази силен шут на Тодор Павлов по диагонала и така двубоят приключи с успех за Марица – 2:0.

Това бе предпоследна проверка и за двата тима преди подновяването на шампионата. В петък Локомотив ще срещне Етър (Велико Търново) в последната си контрола от зимната подготовка, докато Марица ще се изправи срещу състава на Крумовград, пише БТА.