0

В България много неща не ми харесват, предпочитам да играя при аматьори в Германия. Това заяви в интервю в днешния брой на „Мач Телеграф“ бившият нападател на Левски Мариян Огнянов, останал в историята като първия голмайстор на „сините“ в групите на Шампионската лига.

Пред изданието Огнянов, който в кариерата си, освен още в Ботев и Черно море, премина и през „червен отбор“ - ЦСКА 1948, споделя, че си търси тим в германските аматьорски лиги, въпреки, че има интерес към него и от български отбори.

„В момента се стремя към това да си уредя нещата в Германия. Става въпрос за отбор от аматьорско ниво в четвъртата дивизия, но има някои неща за изчистване“, разкрива той. „Вижда се, че трудно може да намериш отбор в България. Освен това условията тук не ме задоволяват. Вече бях в Германия, но точно тогава започна пандемията и спряха футбола. Просто условията тук не отговарят на това, което търся. Вече съм на години и гледам, че в България се търсят повече чужденци. По принцип и тук можех да си намеря отбор“, изтъква той.

Децата връщат Мариян Огнянов към спомена за гола му за Левски срещу Челси в групите на Шампионската лига. „Децата ме връщат, мина му времето на него. Честно казано, повече трябва да се гледа върху хубавата атака, която създадохме тогава. Имаше и доза късмет. Иначе след завръщането на Стоилов начело на отбора Левски наистина върви по-различен начин. На „Георги Аспарухов“ започна да се говори повече за качество и дано нещата да вървят. Желая им успех. Както на Левски, така и на Ботев Пд“, пожела той.

Цялото интервю с Мариян Огнянов – в днешния брой на „Мач Телеграф“.